Förskolan Busbolaget

Vi värnar om det viktigaste i livet, våra barn.


Lämna en kommentar

Idag firar vi att det är barnens dag över hela världen.

Under hela den här veckan lyfter vi barn från olika nationaliteter. Vi tittar på kartan, flaggan, lyssnar på sånger/sagor och leker lekar. Vi berättar om landet samt äter mat som ofta lagas i det landet. Banderollen har handavtryck från alla barn som gått på Busbolaget. Vi diskuterar också Barnkonventionen och sjunger sången Barnkonventionen för oss , barnkonventionen förstås… Vi har det så bra !


Lämna en kommentar

Sociala rådet har bjudit in till aktivitet

Vilken glädje det var hos både vuxna och barn när vi samlades för avfärd mot kojan i skogen. Väl på plats började ivriga händer att bygga, kratta, släpa och göra iordning allt detta medan barnen lekte eller hjälpte till. Det minglades och många nya kontakter skapades. Efter arbete blev det kaffe och korv grillat över lägerelden. Bonden George kom och gjorde oss sällskap och lekte med barnen.

För att sammanfatta en så fantastisk dag vill jag bara säga TACK. Vad roligt det är att få umgås med er och era barn. Ni är fantastiska 😀.

Fler aktiviteter är bokade under hösten. Idrottshallen i Strömsholm och Vallmobadet i Kolbäck. Håll utkik på dörren till er avdelning eller på mailen 🌸. Har ni önskemål på fler tillfällen och aktivitet hör gärna av er till mig erika.dreifaldt@hotmail.se. Må gott 🤗


Lämna en kommentar

Barnen utforskar vårt vinterland

– Åh vilken härlig dag. – Det är ett stort hål här. – Vi måste berätta för bonden så inte korna gör illa sig. – Vad är det här för spår. – Katt – Får. – Det är storm där borta (säger barnet och pekar på himlen). – Storm?  – Men det är ingen blixt där. – Det blåser inte heller.

Barnen utrycker både sina känslor, upptäckter och utforskande om vårt vinterland.


Lämna en kommentar

Friluftsdag på Busbolaget !

Idag passade vi på att gå till vår bonde för nu finns det massor med snö. Bonden Georg hade plattat till backen med traktorn så vi hade härliga glidbanor att åka madrass på. Vi gjorde en pagodeld och efter fruktstund och massor med lek i snön grillade vi korv!

Vi fortsatte sedan leken i backen och barnen provade på både spark, kälke och snowboard !

Lite varm choklad för att bli lite varma inombords blev det också innan vi började gå hem. Nu hoppas vi på att snön får ligga kvar så vi får åka lite skidor i hagen!


Lämna en kommentar

Barn diskuterar barnkonventionen

Under barnens diskussioner får vi ta del av barnens tankar om livsfrågor och vi imponeras av hur mycket klokt de tänker och vad mycket de vet.

IMG_2381Barnkonventionen

(Här ritar barnen sina familjer)

Vad är en familj?

-Barn. -Mammor och pappor. -Bebisar. -Farfar. -Farmor. -Mormor och morfar. -Ibland är det två mammor och ibland två pappor. -Och storasyster. -I en bok fanns det två mammor. -En brorsa kan man ha, min heter Olle. -Stinas pappa är i himlen. Om man mår dåligt och är sjuk kan man dö. Det gjorde min hund. -Förut fanns Olle, men han är död nu, det var våran katt. -När min hund dog var vi till hundveterinären, men de kunde inte hjälpa honom så han dog. -Innan min katt dog gosade vi jättemycket, jag saknar honom. -Olles pappa blev kär i en annan. Peter stannade med mamman. -Min morfar flyttade, men morfar bor inte själv. Han bor med Stina.

Alla har rätt till en familj. Har alla en familj? 

-Man får träffa sin familj, man trivs där och man älskar dem. -Några har inte familj. -De kan ha blivit döda i krig. -En del har tappat bort sin familj. Spårlöst. De får leta efter sin familj.

Vad händer om man inte hittar sin familj?

-De måste få en ny familj. -När mamma var sjuk så fick vi hjälp av andra ibland. -Stina hjälpte er. Jag har tappat bort min familj i en affär. -Jag har tappat bort pappa i affären, men jag hittade honom på en gång. -Jag har ingen mormor, hon är död och begravd. -Jag har förlorat min gammelfarmor, hon har dött. -Min farmor ligger på sjukhuset. -Om man inte har någon familj får barnen gå till ett hus. -Då får de en ny familj. -Jag har sett på mammas telefon att de gick till ett barnhem.

Vi diskuterar ordet adoptera och vad det är.                                

Namnen i berättelsen är figurerade.