Förskolan Busbolaget

Vi värnar om det viktigaste i livet, våra barn.


Lämna en kommentar

Förskolans Dag!!

SÅ härligt med barns inflytande! De äldre barnen har idag planerat en hel härlig dag med många spännande aktiviteter på gården. Det var bland annat breakdance, balansera ärtpåsar och fallskärmslek. Barnen hade planerat för maten också. Grillspett med tillbehör till lunch och ett underbart fruktfat på fruktstunden. Efter lunchen var det vila med saga ute i gröngräset och sedan vattenspridare på! Vi har sådan tur med vår baksida som har rena rama sommartemperatur.

 

 


Lämna en kommentar

Vart har stigen tagit vägen?

En fredag för två veckor sedan brakade det till i skogen. Skogen har fått granbarkborrar! Den behöver tas ned för att inte vara farlig. Nu blev barnen bekymrade… hur ska vi kunna hitta upp till skogen nu när vår stig är borta?IMG_2025IMG_2046DSCF4993
Idag har skogsavverkaren varit och hämtat många granar och vi törs gå upp och titta efter hur det ser ut. IMG_6180IMG_6179
Vi hittar till kojan ! Ibland är det som en bred väg och ibland en stig men vår gamla stig är borta. Nu får vi göra en ny stig och markeringar så att alla kan hitta.IMG_6189Vi har med oss mellanmål som smakar extra gott i solen idag. Skogen har blivit lite luftigare så vi hoppas det blir bra för de granar som är kvar.

 


Lämna en kommentar

Idag firar vi att det är barnens dag över hela världen.

Under hela den här veckan lyfter vi barn från olika nationaliteter. Vi tittar på kartan, flaggan, lyssnar på sånger/sagor och leker lekar. Vi berättar om landet samt äter mat som ofta lagas i det landet. Banderollen har handavtryck från alla barn som gått på Busbolaget. Vi diskuterar också Barnkonventionen och sjunger sången Barnkonventionen för oss , barnkonventionen förstås… Vi har det så bra !


Lämna en kommentar

Sociala rådet har bjudit in till aktivitet

Vilken glädje det var hos både vuxna och barn när vi samlades för avfärd mot kojan i skogen. Väl på plats började ivriga händer att bygga, kratta, släpa och göra iordning allt detta medan barnen lekte eller hjälpte till. Det minglades och många nya kontakter skapades. Efter arbete blev det kaffe och korv grillat över lägerelden. Bonden George kom och gjorde oss sällskap och lekte med barnen.

För att sammanfatta en så fantastisk dag vill jag bara säga TACK. Vad roligt det är att få umgås med er och era barn. Ni är fantastiska 😀.

Fler aktiviteter är bokade under hösten. Idrottshallen i Strömsholm och Vallmobadet i Kolbäck. Håll utkik på dörren till er avdelning eller på mailen 🌸. Har ni önskemål på fler tillfällen och aktivitet hör gärna av er till mig erika.dreifaldt@hotmail.se. Må gott 🤗