Förskolan Busbolaget

Vi värnar om det viktigaste i livet, våra barn.


Lämna en kommentar

Konventionen om barns rättigheter 30 år!

Idag har vi återigen firat den viktigaste dagen av alla !

Alla barns dag i hela vår vida värld.

Sverige antar konventionen som lag från och med 1 jan 2020.

På förskolans banderoll finns tryckta händer från alla barn
som varit Busbarn under sitt liv. Så underbara minnen de framkallar !

Skänk gärna en slant till Unicef för deras viktiga arbete.


Lämna en kommentar

Platser till hösten 2020

Några av våra barn har flyttat till annan kommun och vi har då möjlighet att erbjuda några barn plats hos oss. Vi kan även ta emot äldre barn . Hör gärna av er via vår Mail vid intresse!

Obs intresseanmälan är ej bindande utan vi kontaktar er per telefon och bestämmer ett möte och visning av vår fina förskola.

Varmt välkomna med er intresseanmälan på forskolan@busbolaget.se

 

 


Lämna en kommentar

Livets sköra tråd

Vår käre bonde Georg har hastigt somnat in och barnen och vi minns honom med värme och kärlek! En fantastisk människa med så mycket omtanke om våra barn. Han ställde alltid upp i vått och torrt.
Vi saknar honom så väldigt mycket och barnen har många funderingar om var han finns nu.
Vi har haft en minnesstund tillsammans med barnen och vi pratade mycket om döden, var hamnar man då?
Barnen hade många förslag på vilka han kunde träffa däruppe i himlen. Vi hoppas att han gör det. Sov i ro vår kära Georg❤️

 

 

 

 


Lämna en kommentar

Förskolans Dag!!

SÅ härligt med barns inflytande! De äldre barnen har idag planerat en hel härlig dag med många spännande aktiviteter på gården. Det var bland annat breakdance, balansera ärtpåsar och fallskärmslek. Barnen hade planerat för maten också. Grillspett med tillbehör till lunch och ett underbart fruktfat på fruktstunden. Efter lunchen var det vila med saga ute i gröngräset och sedan vattenspridare på! Vi har sådan tur med vår baksida som har rena rama sommartemperatur.

 

 


Lämna en kommentar

Vart har stigen tagit vägen?

En fredag för två veckor sedan brakade det till i skogen. Skogen har fått granbarkborrar! Den behöver tas ned för att inte vara farlig. Nu blev barnen bekymrade… hur ska vi kunna hitta upp till skogen nu när vår stig är borta?IMG_2025IMG_2046DSCF4993
Idag har skogsavverkaren varit och hämtat många granar och vi törs gå upp och titta efter hur det ser ut. IMG_6180IMG_6179
Vi hittar till kojan ! Ibland är det som en bred väg och ibland en stig men vår gamla stig är borta. Nu får vi göra en ny stig och markeringar så att alla kan hitta.IMG_6189Vi har med oss mellanmål som smakar extra gott i solen idag. Skogen har blivit lite luftigare så vi hoppas det blir bra för de granar som är kvar.