Förskolan Busbolaget

Vi värnar om det viktigaste i livet, våra barn.


Lämna en kommentar

Idag firar vi att det är barnens dag över hela världen.

Under hela den här veckan lyfter vi barn från olika nationaliteter. Vi tittar på kartan, flaggan, lyssnar på sånger/sagor och leker lekar. Vi berättar om landet samt äter mat som ofta lagas i det landet. Banderollen har handavtryck från alla barn som gått på Busbolaget. Vi diskuterar också Barnkonventionen och sjunger sången Barnkonventionen för oss , barnkonventionen förstås… Vi har det så bra !


Lämna en kommentar

Sociala rådet har bjudit in till aktivitet

Vilken glädje det var hos både vuxna och barn när vi samlades för avfärd mot kojan i skogen. Väl på plats började ivriga händer att bygga, kratta, släpa och göra iordning allt detta medan barnen lekte eller hjälpte till. Det minglades och många nya kontakter skapades. Efter arbete blev det kaffe och korv grillat över lägerelden. Bonden George kom och gjorde oss sällskap och lekte med barnen.

För att sammanfatta en så fantastisk dag vill jag bara säga TACK. Vad roligt det är att få umgås med er och era barn. Ni är fantastiska 😀.

Fler aktiviteter är bokade under hösten. Idrottshallen i Strömsholm och Vallmobadet i Kolbäck. Håll utkik på dörren till er avdelning eller på mailen 🌸. Har ni önskemål på fler tillfällen och aktivitet hör gärna av er till mig erika.dreifaldt@hotmail.se. Må gott 🤗


Lämna en kommentar

Barnen utforskar vårt vinterland

– Åh vilken härlig dag. – Det är ett stort hål här. – Vi måste berätta för bonden så inte korna gör illa sig. – Vad är det här för spår. – Katt – Får. – Det är storm där borta (säger barnet och pekar på himlen). – Storm?  – Men det är ingen blixt där. – Det blåser inte heller.

Barnen utrycker både sina känslor, upptäckter och utforskande om vårt vinterland.