Förskolan Busbolaget

Vi värnar om det viktigaste i livet, våra barn.

Barn diskuterar barnkonventionen

Lämna en kommentar

Under barnens diskussioner får vi ta del av barnens tankar om livsfrågor och vi imponeras av hur mycket klokt de tänker och vad mycket de vet.

IMG_2381Barnkonventionen

(Här ritar barnen sina familjer)

Vad är en familj?

-Barn. -Mammor och pappor. -Bebisar. -Farfar. -Farmor. -Mormor och morfar. -Ibland är det två mammor och ibland två pappor. -Och storasyster. -I en bok fanns det två mammor. -En brorsa kan man ha, min heter Olle. -Stinas pappa är i himlen. Om man mår dåligt och är sjuk kan man dö. Det gjorde min hund. -Förut fanns Olle, men han är död nu, det var våran katt. -När min hund dog var vi till hundveterinären, men de kunde inte hjälpa honom så han dog. -Innan min katt dog gosade vi jättemycket, jag saknar honom. -Olles pappa blev kär i en annan. Peter stannade med mamman. -Min morfar flyttade, men morfar bor inte själv. Han bor med Stina.

Alla har rätt till en familj. Har alla en familj? 

-Man får träffa sin familj, man trivs där och man älskar dem. -Några har inte familj. -De kan ha blivit döda i krig. -En del har tappat bort sin familj. Spårlöst. De får leta efter sin familj.

Vad händer om man inte hittar sin familj?

-De måste få en ny familj. -När mamma var sjuk så fick vi hjälp av andra ibland. -Stina hjälpte er. Jag har tappat bort min familj i en affär. -Jag har tappat bort pappa i affären, men jag hittade honom på en gång. -Jag har ingen mormor, hon är död och begravd. -Jag har förlorat min gammelfarmor, hon har dött. -Min farmor ligger på sjukhuset. -Om man inte har någon familj får barnen gå till ett hus. -Då får de en ny familj. -Jag har sett på mammas telefon att de gick till ett barnhem.

Vi diskuterar ordet adoptera och vad det är.                                

Namnen i berättelsen är figurerade.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s