Förskolan Busbolaget

Vi värnar om det viktigaste i livet, våra barn.

Vi firar…

Lämna en kommentar

Förskolans dag idag den 19 maj!

En tradition på Busbolaget är att 6-åringarna(Buskottarna) på Busbolaget, planerar Förskolans dag för både stora och små Buskompisar. Barnen har haft många hemliga möten dom senaste veckorna, för att diskutera vilka aktiviteter vi ska göra tillsammans ute på gården.

Barnen tycker om att få ”uppdrag” som är på riktigt. Många önskemål och spännande förslag kom fram på dessa hemliga möten.  Det röstades fram att det skulle vara olika stationer. Barnen började först med att göra en inbjudan och därefter hjälptes alla åt att göra skyltar till varje station. Stationerna som röstades fram var; Styrketräning med hantlar och armhävningar, Spa med fotvård, nagel manikyr samt tatueringar. Buskottarna planerade också vad dom skulle bjuda på vid dom olika stationerna såsom frukt och grillspett till lunch. Mums!

På Spa-stationen ville barnen också ha gurkskivor till ögonen. Vi diskuterade hur många skivor som det går att få ut på en gurka. Barnen gissade på allt från 21 till 41 gurkskivor. Barnen lämnade också en beställning i form av en ritning till vår kokerska Lena på vad som skulle finnas på grillspetten.

Förskolans dag avslutades med att barnen skulle leta efter en skatt med guldpengar. Det var en riktig Sjörövarpirat som delade ut skattkartor till alla barnen.

Det blev en lyckad Förskolans dag för både barn och pedagoger!

Oh det här var den roligaste dagen! sa en av Buskottarna.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s