Förskolan Busbolaget

Vi värnar om det viktigaste i livet, våra barn.

Busbolagets internationella barnvecka.

Lämna en kommentar

IMG_0955-0En utav Busbolagets traditioner är att varje år fira den Internationella barndagen i en hel vecka. Där lyfter vi alla våra barns nationalitet. Vi pratar också om att en del av oss vuxna har en annan nationalitet. Alla barn får trycka sin målade hand på banderollen.

På den internationella barndagen…

Alla på Busbolaget samlas på Lilla busgården där vi pratar om barn i andra länder och om vårt fadderbarn Seni. Vi sjunger några sånger från andra länder och Sverige innan vi gemensamt tågar ner till kullen vid parkeringen. Där sätter vi upp banderollen, tänder marschaller och så hurrar vi för alla barnen i världen.
Hurra hurra hurra!

I år har vi lyft följande länder lite extra.

Alla länder lyfts på samma sätt, vi pratar om flaggan, vilka på Busbolaget som har delar av sitt ursprung där, vi sjunger sånger och lyssnar på sagor. Vi äter maträtter från de länder som vi har pratat om för dagen.

I måndags lyfte vi Lettland, I tisdags lyfte vi Litauen och Bosnien igår Norge och idag lyfte vi Thailand och i morgon lyfter vi Polen.

Kort information om den internationella barndagens ursprung.

14 december 1954 antog FN:s generalförsamling en resolution där man rekommenderar alla länder att inrätta en internationell barndag för att ge uppmärksamhet åt barns situation världen över och för att främja förståelse mellan barn. Unicef uppmanar alla länder att fira Internationella barndagen på en och samma dag över hela världen, nämligen den 20 november varje år. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s